Wpisy użytkownika orionblues z dnia 2 września 2010

Liczba wpisów: 12

orionblues
 
zaczyna się codzienny pęd obowiązków,
zresztą to nic nowego i bez zdziwienia,
taka normalka jak w peletonie, generalnie ,
trasa znana w najmniejszych detalach,

jednym słowem powszechna normalka,

pozdro,,,,,


  • awatar .Edith.: Miłego dnia :)
  • awatar orionblues: @mała cholera: to niech tak się stanie, bez pomocy boskiej,,,,dzięki,,pozdro,
Pokaż wszystkie (2) ›
 

orionblues
 
od dosyć dawna biskupi bawią się problemami,
starają się być wszędzie i gaworzą o wszystkim,
a to Głódź coś wystęka jako naukę dla kraju,
a to Pieronek da głos w przegranej sprawie,

a tak na dobrą sprawę to nie powinno ich być,
mają swoje medialne tuby propagandowe i spad,
z mediów publicznych, mnie mało interesuje,
co jeden z drugim mają do pouczania nas,

sami maja masę swoich problemów,
życzę im aby tym się zajęli solidnie,
a my ze swoimi świeckimi też se poradzimy,
bez ich ukrzyżowanej pomocy i mądrości,

pozdro,,,

“Większość episkopatu jest zadymiona PiS-em”


wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Wiekszosc-episkopatu-…

Księża w szoku: Niespodziewany gość na mszy "Solidarności"!
www.pardon.pl/(…)ksieza_w_szoku_niespodziewany_gosc…

Spór rządu z Kościołem? "Jestem zdumiony"; "to smutne"
wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Spor-rzadu-z-Kosciole…
 

orionblues
 
co się porobiło w tym kraju z mediami,
ciągle widoczna jest facjata Jarka,
zwanego prezesem Kaczyńskim, chyba z PiS,
potem zmieniają się twarze hierarchów,

potem złom samolotu po katastrofie lotniczej,
od czasu do czasu widać krzyżowców zrydzykowanych,
lub zbierający na wymioty tekst o nich,
powróciły tematy powodziowe związane z opadami,

a jest cała masa innych problemów o których,
nigdzie nie przeczytasz, potworne ceny książek,
tzn,podręczników do szkół, wzrost cen żywności,
ale najwięcej o budowaniu lub nie pomnika ofiar,

dodać do tego rocznice narodowe i tak mamy,
a przecież kraj żyje dzisiejszym trudnym dniem,
a nie tylko pomnikiem, Kaczyńskim i hierarchami,
przyjeżdża nowy nuncjusz, może on ich uspokoi,

kiedy media staną się interesujące?
potrzebna jest taczka na przeżarte tematy,

po 1. Kaczyński won,
po 2. Hierarchy won,
po 3. Obrońcy krzyża won,
po 4. Katastrofa won, od tego są komisje,
po 5. wszelkie tematy o czerni paciorkowej won,

pozdro,,,

 

orionblues
 
Demi Moore,,,,,

Demi Moore była jedną z największych gwiazd kina hollywoodzkiego z lat 90-tych. Dzieciństwo upłynęło jej na permanentnych przeprowadzkach i rodzinnych kłótniach. Rodzice nie stronili od alkoholu, a sama Moore była ofiarą przemocy domowej.

W wieku 16 lat zdecydowała się rzucić szkołę i rozpocząć pracę jako modelka. Szybko zwróciła na siebie uwagę producentów filmowych, debiutując w 1981 roku w filmie „Wybór”.

Kilka lat później zaczęła grać bardziej znaczące role. Przełomem w jej karierze okazał się obraz „Uwierz w ducha”, gdzie wystąpiła obok Patrica Swayze i Whoopi Goldberg. Udział w filmie zapewnił aktorce pierwszą nominację do Złotego Globu.

W 1992 roku zagrała obok Cruise’a i Nicholsona w „Ludziach honoru”, w 1993 – w „Niemoralnej propozycji”, obok Redforda i Harrelsona. Występem w „Striptizie” ustanowiła rekord gaży aktorskiej.

Po zagraniu głównej roli w „G. I. Jane” wycofała się z pierwszej ligi aktorskiej Hollywood. Kreacją w filmie Esteveza „Bobby” potwierdziła swoją klasę.

moim skromnym zdaniem jest cudowna i urocza,
zawsze pełna tajemniczości i pachnącego powabu,
posiada nieodgadnione piękno w swym istnieniu,
jej uroda co najcudowniejsze zapachy świata,

Filmografia

Mr. Brooks (2007)  -  Detektyw Tracy Atwood
Półmrok (2006)  -  Rachel Carlson
Aniołki Charliego: Zawrotna Szybkość (2003)  -  Madison Lee
Wyśniona namiętność (2000)  -  Marty/Marie
Przejrzeć Harry'ego (1997)  -  Helen
G.I. Jane (1997)  -  Lt. Jordan O`Neil
Idąc na całość (1997)  -  Janie
Beavis and Butt-head Do America (1996)  -  Dallas Grimes
If These Walls Could Talk (1996)  -  Claire Donnelly (TV)
Striptiz (1996)  -  Erin Grant
Hunchback of Notre Dame (1996)  -  Esmeralda
Pod presją (1996)  -  Annie Laird
Now and Then (1995)  -  Samantha
Szkarłatna litera (1995)  -  Hester Prynne
Your Studio and You (1995)  -  siebie
W sieci (1994)  -  Meredith Johnson
Century of Cinema, A (1994)  -  Siebie
Niemoralna propozycja (1993)  -  Diana Murphy
Ludzie honoru (1992)  -  komandor JoAnne Galloway
Mortal Thoughts (1991)  -  Cynthia Kellogg
Nothing But Trouble (1991)  -  Diane Lightson
Żona rzeźnika (1991)  -  Marina
Uwierz w ducha (1990)  -  Molly Jensen
Nie jesteśmy aniołami (1989)  -  Molly
New Homeowner`s Guide to Happiness, The (1988)
Seventh Sign, The (1988)  -  Abby Quinn
Ta ostatnia noc (1986)  -  Debbie
One Crazy Summer (1986)  -  Cassandra
Wisdom (1986)  -  Karen Simmons
St. Elmo's Fire (1985)  -  Jules
To cholerne Rio (1984)  -  Nicole Hollis
Master Ninja I (1984)  -  Holly Trumbull
No Small Affair (1984)  -  Laura Victor
Young Doctors in Love (1982)  -  New Intern
Parasite (1982)  -  Patricia Welles
Choices (1981)  -  Corri
General Hospital (1963)  -  Jackie Templeton (TV)


pozdro,,,

The Righteous Broters-Unchained Melody
  • awatar Hellosunshine.: im starsza, tym piękniejsza.
  • awatar orionblues: @Handmade. Odzież autorska.: to samo pomyślałem o tej uroczej istocie,,,,kobiecie jakże pięknej,,,pozdro,
Pokaż wszystkie (2) ›
 

orionblues
 
Władze miasta rozwiesiły wokół Pałacu Namiestnikowskiego kamery. Kamery sfilmowały kilku ludzi, którzy podeszli do krzyża i oszczali ten krzyż oraz znicze płonące ku czci ofiar katastrofy.

Gasili znicze moczem.

Władze miasta nie zareagowały – taki incydent,
do którego doszło na Krakowskim Przedmieściu, w rozmowie z Wirtualną Polską opisuje Wojciech Cejrowski.

Dziennikarz i podróżnik stwierdza, że brak reakcji w obliczu takich aktów wandalizmu oznacza, że władze Warszawy są "do wymiany".

Panie Wojciechu to nie pana broszka,
sam Pan olał ten kraj i jego przepisy,
nie raz słyszałem Pana rechot na temat kraju,
proszę kulturalnie o spad do Paragwaju, Urugwaju,

czy na Wyspy Salomona,,,,lub Owcze,
niech tam Pan pilnuje szczących,,,,
na kozie zadki,,,,,

a my se w kraju poradzimy,
z tymi fiutkami,,,

sam Pan wiesz,
,,że łaska pańska,
na pstrym koniu jeździ,,,''
kape?

pozdro,,,

Cejrowski: władze miasta pozwoliły na oszczanie krzyża
wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Cejrowski-wladze-mias…
  • awatar fiufiufiuuu: właśnie nie mogę kurna zrozumieć czemu Cejrowskiemu nagle zachciewa się stawać w obronie takich spraw? Zawsze wydawał mi się stać daleko od tematów związanych z kościołem i polityką... Jakaś nagła odmiana? Ciekawe czym spowodowana...
  • awatar orionblues: @fiufiufiuuu: jest tylko jedno słowo, które to tłumaczy: głupota,,,,,pozdro,
Pokaż wszystkie (2) ›
 

orionblues
 
Francuskie linie lotnicze Air France, zainaugurowały komercyjną eksploatację, największego samolotu pasażerskiego na świecie, Airbusa A380 na trasie Paryż - Tokio,

a my mamy swego największego Jara Prezesa z PiS,
każdy naród na swoje sukcesy, a kto ma super? najlepszego? największego? pierdołę? klechę?
Rydzyka!
Rydzyka!
Rydzyka!
no kto,,,,,

POLACY!

kto ma najwięcej pomników na Świecie JPII? no kto?
Polacy!
Polacy!
i tylko Polacy,

tylko czy On JPII,
będzie przez to bardziej święty,
czy przyjdzie mu być świętym,
o tym nie zadecydują krajowe mohery,
a tym bardziej ich plutonowy tatko wielebny Rydzo,    

mamy swoje mistrzostwo świata w wielu dziedzinach,
tylko bardzo smutnych, Europa dawno je rozwiązała,
a my ciągniemy za sobą złocone tabory hierarchów,
dziś prawdziwych cyganów już nie ma,,tylko szuje,

a tak poważnie,
nie da się latać na krzyżu,
na homiliach biskupich i arcybiskupich,
a tym bardziej na pomnikach,,,,

świat na wiele spraw patrzy racjonalnie,
a my ciągle wisimy na wieżach kościelnych,  

pozdro,,,,

Największy samolot pasażerski odbył swój pierwszy lot rejsowy
finanse.wp.pl/gid,12626488,galeria.html
 

orionblues
 
Może nawet była lubianą nauczycielką,
tyle że fałszywą.

Prokuratura Rejonowa w Trzciance skierowała do Sądu Okręgowego w Poznaniu akt oskarżenia przeciwko 50-letniej Beacie Ł.,

która przez 14 lat podszywała się pod nauczycielkę.

Ostatnio uczyła w Zespole Szkół Technicznych w Trzciance. Zgubił ją anonim, który na początku roku trafił do prokuratury.

W trakcie śledztwa wyszło na jaw, że Beata Ł. sama z siebie zrobiła anglistkę. Tak naprawdę miała ukończoną tylko szkołę średnią.

Tymczasem z dokumentów, które przedstawiała w kolejnych szkołach, wyłaniał się wykładowca na poziomie akademickim, bo rzadko który nauczyciel
w szkole średniej miał tak jak ona podwójny doktorat,,,,
– językoznawstwo angielskie stosowane i psychologia.

Tyle że rzekome wykształcenie, które miała odebrać na jednym z izraelskich uniwersytetów, okazało się fikcją.

miłych lekcji życzę szczerze,,,,

Przez 14 lat podszywała się pod nauczycielkę
wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Przez-14-lat-podszywa…

 

orionblues
 
Iza Miko poprowadziła galę, podczas której wybrano Miss Polski 2010. Ponieważ wtedy cała nasza uwaga skupiła się na kandydatkach, teraz przyjrzymy się samej gospodyni tamtego wieczornego show.

Miko, jak przystało na prowadzącą, kilka razy zmieniała ubiór. Pokazała się w czterech stylizacjach.

Wystąpiła w:
- pomarańczowej mini z "łuskami",
- w białej dziewczęcej sukience,
- długiej jasnoróżowej kreacji
- fuksjowej obcisłej asymetrycznej sukience do kolan.

Kiedy wyglądała najlepiej? Oceńcie!

jak na telewizyjną remizę pasowała spoko,
czasami w gminach występują urocze,
bardziej reprezentacyjne kociokwiki,

pozdro,,,

CZTERY WCIELENIA IZY MIKO
alemodelki.pl/id,2204,p,5,galeria,backstage.html

Maryla Rodowicz - Kolorowe jarmarki (Sopot 1977)
  • awatar fiufiufiuuu: fuksja:) resztę wyrzucić:)
  • awatar orionblues: @psycho.lożka: jak ona wygląda seksownie, to ja jestem Belfegor upiór Luwru,,,,pozdro,
Pokaż wszystkie (2) ›
 

orionblues
 
bo to przecież nie możliwe, aby za tym stał Jarosław,
taki dobrotliwy tatuś partyjny, dbający o swych synów,
skoligacony z kościółkiem polskim i tatką Rydzykiem,
zresztą dobrotliwy Jarosław nie spisałby na straty,

tak wspaniałego intelektualisty, kim jest Migalski,
ale po blogowych pretensjach skierowanych do szefa,
jego sytuacja stała się mało ciekawa w partii,
a wiadomo, że prezes nie należy do litościwych ludzi,

kiedyś Wałęsa podsumował Jarosława na swój sposób,
kiedy on pojawia się na pustej sali, to krzesła,
gryzą się po nogach, taką wzbudza wzajemną nienawiść,
ale w sumie co mi do tego, to są wewnętrzne sprawy,

partii opozycyjnej, która chce władzy,
za wszelką cenę, bez względu na koszta społeczne,

pozdro,,,,

PiS pozbywa się Migalskiego
www.pardon.pl/(…)pis_pozbywa_sie_migalskiego…
 

orionblues
 
Ja uważam to za niegodziwość i nikczemność, ten fragment wystąpienia. Za niegodziwość i nikczemność po prostu. Inaczej nie jestem w stanie tego określić,,,

- powiedział b. premier Tadeusz Mazowiecki o wystąpieniu prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego podczas zjazdu Solidarności w Gdyni.

Mazowiecki opowiedział też o rozmowie, jaka odbyła się między nim, a prezesem PiS po wystąpieniu. Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak po tej wypowiedzi komentuje:

- Nie ma sensu dywagacja, co kto komu powiedział.

oto cała pisomania Jarosława,
i jego synków,

pozdro,,,,

Mazowiecki: nikczemność szefa PiS; Błaszczak: bez sensu!
wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Mazowiecki-nikczemnos…
 

orionblues
 
tak słucham i słucham wiadomości z kraju,
normalnie włosy stają mi dęba z wielu powodów,
pomijam już sprawy związane z pisem, szkoda słów,
kobieta zmarła w szpitalu z powodu braku fachowca,

smutne, bardzo smutne, kiedyś brakowało sprzętu,
teraz brak ludzi, a ludzie umierają bez sensu,
cholera mnie bierze jak widzę walące się domy,
spowodowane przez rwący potok górski, a gdzie władza?

za co do cholery oni biorą pieniądze, komu pomagają?
czy ich sensem jest tylko nakładanie kar na obywatela,
przecież u nas administracja działa jak episkopat,
same świątobliwości w majestacie prawa i boskości,

czasami rzygać mi się chce,
jak patrzę na ludzkie tragedie,
a urzędnicy w garniturkach pod krawacikiem,
ukrywają swoją niekompetencję,
i brak oczekiwanej reakcji,

pozdro,,,

 

orionblues
 
- Dzięki takim prawom fizyki jak grawitacja, wszechświat mógł powstać i powstał z niczego,,,,

- stwierdza Hawking w tekście opublikowanym w "The Times".

Swoją zmianę poglądów prezentuje w wydanej w ubiegłym miesiącu książce "The Grand Design" ("Wielki projekt"), którą napisał wspólnie z amerykańskim fizykiem Leonardem Mlodinowem.

Publikacja opisuje "ujednoliconą teorię" powstania wszechświata.

Profesor Hawking odwołując się do odkrycia planet krążących wokół gwiazd innych niż Słońce stwierdza między innymi, że powstanie człowieka było możliwe dzięki szczęśliwej, ale przypadkowej kombinacji sprzyjających warunków takich, jak odpowiednia wielkość Słońca i odległość Słońce-Ziemia, które zaistniały w układzie z jedną gwiazdą.

- To znacznie bardziej przekonujące wyjaśnienie niż koncepcja według której świat został starannie zaprojektowany tylko po to, aby uszczęśliwić gatunek ludzki - twierdzi Hawking.

pozdro,,,,pomyśleć zawsze można,,,


“Bóg nie spowodował wielkiego wybuchu”


wiadomosci.wp.pl/(…)kat,title,Bog-nie-spowodowal-wi…